Wat betekent werken op payroll in de praktijk
Uw werkgever stapt over op payrolling en geeft hierbij het juridisch werkgeverschap uit handen. Maar wat is payrolling precies en wat betekent dit in de praktijk voor u als werknemer? Op deze vragen vindt u een antwoord in dit blog. Lees snel verder
Wat is payrolling
Bij payrolling draagt een bedrijf het juridisch werkgeverschap over aan een payrollbureau. Dit scheelt een bedrijf veel tijd aan administratie en juridische vraagstukken. Maar behalve dat dit een tijdsbesparing oplevert, worden deze zaken dan ook behandeld door een specialist. Hierdoor levert payrolling voordelen op voor zowel de werkgever als de werknemer.
De voordelen van payrolling voor een bedrijf
Payrolling scheelt een bedrijf veel tijd aan administratie. Door het juridisch werkgeverschap over te dragen aan een payrollbureau, houdt een bedrijf veel tijd over die het anders aan administratie zou moeten besteden. Denk hierbij aan zaken als salarisadministratie, arbeidsovereenkomsten en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Maar ook juridisch gezien biedt het vele voordelen. Zo beschikt een payrollbureau over specialisten die volledig op de hoogte zijn van alle CAO- en wetswijzigingen. Ook weten zij precies dit betekent voor een bedrijf en haar werknemers. Om dit zelf allemaal zelf goed te regelen is nagenoeg onmogelijk en kost een ondernemer onevenredig veel tijd. Dankzij payrolling heeft een ondernemer meer tijd over om te ondernemen en zijn/haar personeel te begeleiden.
Wat betekent werken op payroll voor de werknemer
Als werknemer verandert er gelukkig niet veel voor u. Als uw werkgever overgaat op payrolling komt u op papier in dienst bij het payrollbureau. Het bureau is dan uw juridische werkgever en uw baas behoudt de operationele leiding. Afspraken over werktijden, loon en vakantiedagen blijven dan ook gewoon via uw baas lopen. De arbeidsovereenkomst wordt opgesteld door het payrollbedrijf. Omdat u uw opgebouwde rechten gewoon behoudt, komt het er In de praktijk op neer dat u uw salaris en loonstrook via het payrollbureau ontvangt, maar dat verder alles bij het oude blijft.
Heeft u naar aanleiding van dit blog nog vragen over payrolling? Stel ze aan de specialisten van een payrollbedrijf. Of neem een kijkje op deze website voor meer interessante artikelen.