Een goede ICT beheerder kan het verschil maken tussen falen en succes

Goede automatisering is essentieel voor uw bedrijf

Een ICT beheerder zorgt ervoor dat uw organisatie op het gebied van automatisering gestroomlijnd draait. Dat is echter lang niet altijd vanzelfsprekend. Sommige bedrijven zijn namelijk te klein om het rendabel te maken een eigen ICT beheerder in loondienst te nemen. Dan wringt het nog wel eens. Het ICT beheer wordt in handen gegeven aan medewerkers die het als neventaak hebben. Verwacht u dan dat er voldoende tijd, kennis en ervaring aanwezig is? Dat is dan niet helemaal realistisch. Het ICT landschap is namelijk voortdurend in beweging en vraagt om actuele kennis en verstand van zaken. Het is prettig als een van uw collega’s regelmatig de software kan updaten. Maar… laat u ook de installatie van nieuwe hardware en software waar geen ervaring mee is aan deze collega over?

Een ICT beheerder met flexibele ondersteuning

Een ICT beheerder kunt u gewoon extern inhuren. Dat gebeurt ook steeds vaker. Net even die extra kennis en ervaring die uw automatisering soepel laat werken. Een tijdelijke collega die zorgt dat uw nieuwe automatiseringssysteem vlekkeloos wordt uitgerold. Iemand die snel bij u aan de zaak is als er een storing verholpen moet worden. Een ICT beheerder die regelmatig de nieuwste software komt installeren. Het zijn onderwerpen waar u graag een specialist voor inschakelt. Zonder dat u deze nou ook direct voor vast bij u in het bedrijf nodig heeft. Kies daarom voor een ICT beheerder die u flexibel in kunt zetten. Het zal u onder de streep een flinke besparing in tijd en geld opleveren.

Waar voldoet een goede ICT beheerder aan?

Om een goede ICT beheerder voor uw organisatie te kunnen selecteren kunt u gebruik maken van de volgende criteria:

  • Kennis en ervaring met uw soort automatisering
  • Bewezen trackrecord
  • Sterke drive om oplossingen te vinden
  • Helikopterview
  • Inzicht in zowel hardware als software en onderlinge samenhang

Wellicht nog belangrijk is het feit of u een klik heeft met uw ICT beheerder. Dat communiceert prettig en zorgt voor het begrip dat nodig is. Heeft u te maken met een vaak voorkomende miscommunicatie met uw ICT beheerder? Heeft u een ICT beheerder die kennis en ervaring tekort komt om voor de échte oplossingen te kunnen zorgen? Dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een goed alternatief.

Voorbeeld van een ICT bedrijf dat uw ICT beheerder kan leveren

Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen voorzien van een externe ICT beheerder. Dit is met name interessant voor bedrijven die zelf niet voldoende expertise in huis hebben om het ICT-beheer zelf te kunnen doen. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich hierop richt en uitstekende dienstverlening als ICT beheerder biedt is JA! ICT.